1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Kuopio Hacklab ry toimintasuunnitelma 2024
Sunday, October 22, 2023

Kuopio Hacklab ry toimintasuunnitelma 2024

Kuopio Hacklabin (Hacklab Kuopio) visiona on tarjota kuopiolaisille tekniikasta, tieteestä, taiteesta ja käsillään tekemisestä kiinnostuneille paikka tulla tekemään ja kokeilemaan innostavia asioita.

Erilaiset tekniikat tuodaan lähelle ihmisiä ja niitä opetellaan yhdessä vertaisoppien, käytännön kautta. Kaikki voivat oppia, mikään tekniikka ei ole liian vaikea ja kaiken voi tehdä myös itse. Tekniikoita voi ja saa käyttää mitä innovatiivisimpiin projekteihin ja ideoihin.

Hacklabin arvot ja periaatteet

● Tekemällä oppiminen
● Vertaisoppiminen
● “Kaikki voivat oppia” - “Minäkin osaan” - “We all can” - “Do it yourself”
● Yhteisvastuu
● Yhdenvertaisuus
● Avoimuus
● Innovatiivisuus
● Materiaalien kierrätys ja uudelleenkäyttö

Kuopio Hacklab toimii yhteistyössä Savon Diginatiivit ry:n kanssa, toimipaikkana Kulttuuriareena 44, Kauppakatu 44, Kuopio. Pyrimme kokoontumaan 1-2 kertaa viikossa.

Vuonna 2022 yhdistys on ollut epäaktiivinen, ja toiminta on käynnistetty uudestaan 2023 syksyllä. Yhdistyksellä ei ole tiliä, eikä varoja. Pyrimme avaamaan tilin ja keräämään rahoitusta toiminnalle, sekä jäseniltä että muilta eri avustavilta tahoilta.

Yhdistyksen tiloilla on rakennettu hacklab-hengessä roskankeräysrobottia, minkä kehitystä jatketaan, ja jolle pyritään löytämään rahoitusta sekä yhteistyökumppaneita.

Selvitämme yhteistyötä Hacklab ry -kattojärjestön kanssa.

Pyritään hankkimaan jäseniä sekä mahdollisuuksien mukaan ottamaan osaa tapahtumiin sekä hankkeisiin.